2 mei 2017

About

Freelance Journalism: mediarecruiters voor Europese mediaprofessionals!

Freelance Journalism is een professionele recruitment organisatie, gespecialiseerd in de werving en selectie van vakkundige mediaprofessionals. Wij bemiddelen specifiek en alleen voor kandidaten uit de mediabranche, waarbij het om freelance werk gaat, ad interim of tijdelijk. Denk hierbij aan posities als journalisten, redacteuren, verslaggevers, cartoonisten, copywriters, correspondenten, editors, filmmakers, videografen, cameramensen, graphic designers, contentspecialisten, PR en communicatie specialisten, camjo’s, illustratoren, tekstschrijvers, fotografen, vertalers, scriptwriters, SEO-specialisten, (online)vormgevers et cetera.

Uitgebreid eigen netwerk

Onze opdrachtgevers zijn naast mediabedrijven ook grote (internationale) bedrijven en bedrijven uit het MKB. Elk bedrijf heeft wel eens tijdelijk behoefte aan een mediaprofessional zoals een fotograaf, een tekstschrijver of een vertaler. Freelance Journalism kan putten uit haar eigen netwerk met ruim 10.000 connecties uit de mediabranche. Hiervan zijn meer dan 2300 nationale en internationale mediaprofessionals lid van onze besloten groep Freelance Journalism op LinkedIn.

Nederland en de rest van Europa

Freelance Journalism richt zich niet alleen op de Nederlandse markt, maar ook op de Europese markt. In Nederland zijn veel internationale bedrijven gevestigd met vestigingen in het buitenland. Vandaar dat geheel Europa ons werkgebied is. Op de website van Freelance Journalism kunnen bedrijven eenvoudig en gratis hun vacature(s) plaatsen. Indien de plaatser van een vacature extra aandacht wil schenken aan de vacature is het mogelijk om hier een gesponsorde vacature van te maken tegen een vergoeding van € 150,-Gesponsorde Vacatures staan in de zoekresultaten boven de gratis vacatures, waardoor u meer sollicitaties ontvangt. De vacatures blijven maximaal 4 weken zichtbaar en mogen altijd herplaatst worden.

Effectieve werving en selectie

We schrijven aansprekende en wervende teksten en posten deze op de belangrijkste boards en social media. Heel interessant is dat Freelance Journalism in opdracht van de opdrachtgever de vacature kan publiceren op haar eigen online mediaplatform Amsterdam Today. De vacature kan dan op een effectieve wijze op de sociale media zoals Facebook gericht geboost worden tegen een vergoeding. Naast het plaatsen van een (gratis) vacature kan de opdrachtgever een specifieke zoekopdracht bij ons plaatsen. Freelance Journalism gaat dan op basis van de wensen van de opdrachtgever actief op zoek naar persoonlijkheid, competenties, talenten, trackrecord, motivatie en ambitie bij de gewenste mediaprofessional in en eventueel buiten haar eigen omvangrijke netwerk.

Freelance Journalism is onderdeel van Paradigmata Media.