Oekraïne: we verzoeken de autoriteiten journalisten waar mogelijk bij te staan om toegang tot betrouwbare informatie te waarborgen

Op momenten zoals nu gaat ons hart, medeleven en gedachten uit naar alle mensen die onder enorme agressie gebukt gaan. Wij staan pal voor de mensen die het recht verdedigen van Oekraïners en alle burgers met betrouwbare, feitelijke en tijdige informatie over de oorlog. We zijn solidair met alle journalisten en onafhankelijke media in Oekraïne. Alle onafhankelijke media worden nu geconfronteerd met een situatie waarin de toegang tot onafhankelijke informatie en de veiligheid van journalisten onder grote druk staan. De oorlog tegen Oekraïne is ook een informatieoorlog, geleid door de Russische regering die meedogenloos is in het verspreiden van leugens, propaganda en destabilisatie-inspanningen. Wij roepen daarom alle landen met vertegenwoordiging in Oekraïne op om solidariteit te tonen door flexibel te zijn bij het honoreren van de verzoeken van Oekraïense burgers in nood, waaronder journalisten. We zullen Journalisten beschermen, in veiligheid brengen, en middelen verschaffen om zo goed als mogelijk onafhankelijke informatie te blijven verzorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish