INJECT: een digitale creativiteitstool die journalisten helpt met zoeken

 

Er bestaan een heleboel slimme tools voor allerlei sectoren. Toch ontbreekt het vooralsnog aan technische oplossingen die specifiek voor journalisten het werk makkelijker maken.  Samen met 12 Europese partners werken VersPers en de Rijksuniversiteit Groningen aan INJECT. Een tool waarmee journalisten ondanks de toenemende druk op redacties kwalitatieve en originele producties kunnen blijven maken.

Van buitenaf wordt er over de media geklaagd. Nieuws zou te eenzijdig zijn. Het copy-pasten van persberichten wordt als fenomeen bestempeld. En door de toenemende druk op redacties zouden journalisten vaak niet voldoende tijd hebben om met originele invalshoeken te komen. Verder Lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish