Podcast over het dagelijks leven van freelancejournalisten

In de nieuwe podcast #freelanceleven verkennen PhD-onderzoeker Erwin van ‘t Hof en freelance journalist Menno van den Bos het dagelijks leven van freelance journalisten in Nederland.

De makers bespreken maandelijks een wetenschappelijk onderzoek naar (freelance) journalistiek, vertellen ze in de trailer. Daaruit destilleren ze inzichten die freelance journalisten verder kunnen helpen. Ze praten hier ook over met andere freelancers.

Van ‘t Hof doet sinds enkele maanden promotie-onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar ‘atypical newsworkers’. Oftewel: freelance journalisten en aanverwante vormen van journalist-zijn. Hij stortte zich al eerder op dit onderwerp, wat uitmondde in de podcast De Pegel en het boek ‘De Nieuwe Journalist’. Van den Bos is journalist voor onder meer Vrij Nederland en NRC en schrijft over media, wetenschap en meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish