Manifest voor FreelanceJournalism®

FreelanceJournalism®, verenigd in onze toewijding aan de essentiële waarden van vrijheid, waarachtigheid en democratie, omarmen het fundamentele belang van Artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dit manifest weerspiegelt onze gedeelde overtuigingen en bekrachtigt onze inzet voor hoogwaardige journalistiek.

1. Fundamentele Vrijheid van Meningsuiting: Wij erkennen de onmiskenbare kracht van vrijheid van meningsuiting als de hoeksteen van een dynamische samenleving. Artikel 10 van het EVRM is ons kompas, en het verzekert ons recht om vrijelijk en zonder inmenging te spreken, informeren en reflecteren. Als FreelanceJournalism® omarmen wij dit recht als een onmisbaar instrument om een rijk en divers scala aan perspectieven te presenteren.

2. Bescherming tegen Onderdrukking en Censuur: Wij verdedigen Artikel 10 als een krachtig schild tegen ongerechtvaardigde inmenging, censuur en beperkingen op onze journalistieke vrijheid. Dit verdrag staat garant voor onze onafhankelijkheid en stelt ons in staat om ongehinderd te berichten over onderwerpen van maatschappelijk belang. Als FreelanceJournalism® koesteren wij de vrijheid om kritisch te denken, onbevreesd te schrijven en de waarheid te onthullen, wat essentieel is voor een robuuste democratie.

3. Verantwoordelijkheid en Journalistieke Integriteit: In lijn met Artikel 10 erkennen wij onze verantwoordelijkheid als hoeders van de waarheid. Wij streven naar journalistieke excellentie, waarbij nauwkeurigheid, eerlijkheid en respect voor ethische normen centraal staan. Ons doel is om het vertrouwen van ons publiek te verdienen door betrouwbaar en evenwichtig nieuws te leveren. Als FreelanceJournalism® verbinden wij ons aan een professionele standaard die de fundamenten van onze democratische samenleving versterkt.

Dit manifest, gebaseerd op Artikel 10, weerspiegelt onze diepe toewijding aan het bevorderen van waarheid, vrijheid en democratische waarden. Bezoek onze website op FreelanceJournalism.eu om meer te ontdekken over onze missie, redactionele richtlijnen en de impact die wij streven te hebben op een beter geïnformeerde, verlichte en betrokken samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLDutch