Oproepen aan het aanstaande kabinet

Op 17 maart 2021 vonden de nationale verkiezingen plaats. Nu is de tijd van formeren aangebroken. Het komende kabinet staat voor de grote uitdaging om een sterke informatiesamenleving te garanderen. Er is alle reden tot het voeren van proactief beleid voor de vrije pers: niets doen betekent achteruitgang. In Nederland worden journalisten en verslaggevers vaker bedreigd terwijl zij hun werk uitvoeren; veel media kampen met financiële problemen; en het wordt steeds moeilijker om betrouwbare informatie te onderscheiden van desinformatie. Ondertussen wordt de persvrijheid in de EU en daarbuiten steeds vaker geschonden en worden journalisten neergezet als de vijand. Free Press Unlimited heeft daarom een aantal concrete aanbevelingen richting de formatie opgesteld voor politieke partijen dat hieraan bijdraagt.  

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLDutch